Meisje vs Vrouw

In een mooie en interessante meerdaagse training van Fouad Lakbir, Samir El Hadaoui en Peter Both leerde ik met vijf andere jonge Amsterdammers om onze eigen kracht in beeld te brengen.

Onze online expositie is te checken op onzekrachtinbeeld.com

Jongedame, meisje, mevrouw.

Als twintiger word ik op verschillende manieren benaderd. Voor mij is het sinds kort duidelijk. Ik ben een vrouw. Ik voel me zo omdat ik mij eigenaar voel van mijn eigen leven. Ik maak bewust mijn eigen keuzes en vul mijn leven in naar mijn wens.

Het viel me op dat mijn leeftijdsgenoten verschillend over het meisje of vrouw zijn dachten. Ik besloot op zoektocht te gaan naar de betekenis van het ‘vrouw zijn’. In Amsterdam Nieuw-West vroeg ik meisjes en vrouwen hoe ze zichzelf en mij zagen. Met hun antwoorden wil ik laten zien dat vrouw zijn niet eenduidig en constant is. Het is iets persoonlijks in relatie tot jezelf en anderen.

En wat voel jij je? Meisje, vrouw of er tussenin? En waarom? Mannen en jongens kunnen zichzelf uiteraard dezelfde vraag stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.